παντς κυδώνι

Για την παρασκευή των λικέρ, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε σιρόπι ζάχαρης, το λεγόμενο ιμβερτοσάκχαρο. Δεν κρυσταλλώνει εύκολα και η γεύση του είναι πιο ήπια και φρουτένια

 

Όταν προσθέτετε στα λικέρ κρυσταλλική ζάχαρη, από την αρχή της παρασκευής, αυτή διαλύεται μόνο με υπομονή και με καθημερινή ανάδευση. Επίσης μπορούν οι ακαθαρσίες που περιέχει συχνά η ζάχαρη, να θολώσουν το λικέρ. Είναι προτιμότερο, λοιπόν, να χρησιμοποιήσετε σιρόπι ζάχαρης, το λεγόμενο ιμβερτοσάκχαρο.

Χρησιμοποιώντας αυτό το σιρόπι, η ζάχαρη διασπάται, μερικώς, και μετατρέπεται σε γλυκόζη και φρουκτόζη. Η γεύση του είναι πιο ήπια και το σιρόπι δεν κρυσταλλώνει εύκολα.

Άλλος ένας λόγος για να προτιμήσετε σιρόπι έναντι της κρυσταλλικής ζάχαρης, είναι ότι δεν μπορείτε να προβλέψετε την ποσότητα ζάχαρης που θα χρειαστεί το λικέρ σας. Στα λικέρ με πρώτες ύλες τα φρούτα, για παράδειγμα, η περιεκτικότητα ζάχαρης διαφέρει ανάλογα με την προέλευση των φρούτων και τον χρόνο συγκομιδής τους. Με την προσθήκη σιροπιού ζάχαρης, μετά το φιλτράρισμα, έχετε τη δυνατότητα, να προσθέτετε σταδιακά την ποσότητα σιροπιού, μέχρι να έχει το λικέρ την γλυκύτητα που σας αρέσει.

εκτέλεση

Σε χαμηλή φωτιά ανακατέψτε όλα τα υλικά, ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και ώσπου να αρχίσει ο βρασμός. Ξαφρίστε με μια κουτάλα για να αφαιρέσετε τις ακαθαρσίες. Χαμηλώστε τη φωτιά αρκετά, ώστε να κρατήστε την θερμοκρασία περίπου στους 80 βαθμούς κελσίου για 15 λεπτά. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, πριν το προσθέσετε στο λικέρ.

συμβουλή

Διατηρείται σε δροσερό μέρος για 3 μήνες. Αν σχηματιστούν κρύσταλλοι διαλύονται με ήπια θέρμανση σε μπεν μαρί. Αν παρατηρήσετε σημάδια μούχλας πρέπει να πεταχτεί.

παραλλαγή

Αντικαταστήστε τον χυμό λεμονιού με 2-3 γρ (μη γενετικά τροποποιημένο) κιτρικό οξύ.

Eκτυπώστε τη συνταγή